- Save -67,07 ,-
- Ny
- Paket


Ring 70 777 303 för vägledning eller besök Danmarks största showroom för espressomaskiner.
Är du inte ägare av en kaffekvarn eller vill du undvika det extra arbetet med det, så hittar du här ett brett urval av några av de bästa malda kaffeblandningarna på marknaden.
Hos House of Barista har vi valt ut ett antal kaffemärken som vi tror kommer att falla danskarna i smaken. Vi har ett brett urval av malet kaffe från bl.a. Central- och Sydamerika, Afrika och Indien. Vissa blandningar består av en mix av Arabica- och Robusta-bönor, medan andra endast innehåller 100 % arabica. Vi har mörkrostade, ljust rostade och mellanrostade kaffebönor med sina helt unika smakprofiler, dofter och sammansättningar.
Smak är en svårdefinierbar storhet, och det kan därför vara svårt att vägleda vilken typ av kaffe du kommer att tycka om. Vi har därför komponerat några kaffepaket av malet kaffe med flera olika varianter, så att du kan prova dig fram.
Om du bara är ute efter malet kaffe av 100 % arabica-bönor kommer kaffen från Le Piantagioni Del Caffè att vara ett bra alternativ. Kaffet från Le Piantagioni är i en klass för sig med sina noga utvalda bönor från respekterade kaffeplantager. Du kan läsa mer om Le Piantagioni här. Malet kaffe från Illy är också 100 % arabica, och är förmodligen ett av de mer välkända märkena då det även säljs i flera livsmedelsbutiker.
Har du varit på semester i Italien och är du kaffedrickare, har du troligen stött på kaffepaketen från Kimbo. Kimbo är en av de stora italienska framgångssagorna, och grundades 1963 av bröderna Rubino. Rostningsanläggningen ligger i Neapel, och här rostas kaffet enligt stolta napolitanska traditioner och självklart med äkta italiensk autenticitet.
Om du vill mala ditt kaffe själv, se vårt utbud av hela kaffebönor här. Vi säljer också vår egen exklusiva kaffeserie Rigtig Kaffe av hela kaffebönor bestående av 5 serier, som var och en har sin egen identitet och aromer.
Kaffe ska förvaras mörkt, torrt, svalt och i en lufttät behållare, eftersom syre tar bort smak och arom från kaffet. Det kan tyckas vara en bra idé att förvara ditt kaffe i kylskåpet, men du riskerar att det bildas kondens, vilket gör att bönorna tappar smak snabbare. Vi rekommenderar inte heller att lägga kaffet i frysen, eftersom fukt och kondens kan uppstå när förvaringstemperaturen ändras markant, och fukt förstör smaken i kaffet. Det råder heller ingen tvekan om att kaffeoljorna påverkas av frost, så kaffesmaken förändras om kaffet förvaras i en frys. Ställ det istället i ett köksskåp eller i skafferiet där det är skyddat från ljus och inte står för nära en ugn, spis eller andra värmekällor. Kaffets “fiender” är syre, ljus, värme och fukt.
Kaffe möglar inte och ruttnar inte som andra livsmedel, så det kan vara svårt att avgöra om kaffet har blivit för gammalt. För att hålla kaffet färskt så länge som möjligt rekommenderar vi att förvara det i en lufttät behållare på en torr, sval och mörk plats. Nyrostat kaffe innehåller naturligtvis många fler aromer än kaffe som rostats för länge sedan. Det betyder inte att "äldre" kaffe eller malet kaffe smakar dåligt – absolut inte – men nyrostat kaffe har helt enkelt många fler aromer.
Om du vill mala ditt kaffe själv, se vårt utbud av hela kaffebönor här. Vi säljer också vår egen exklusiva kaffeserie Rigtig Kaffe av hela kaffebönor bestående av 5 serier som var och en har sin egen identitet och aromer.
check_circle
check_circle